Fotos campo Ravensbrück
  • Facebook
  • Twitter
  • 17/12/2018
  • Pàgina principal
  • Contacte

Presentació

Des del final de la II Guerra Mundial el 8 de maig de 1945, Neus Català, com a supervivent dels camps d'extermini,  va realitzar una intensa activitat de recuperació de la memòria de les dones, nenes, nens i homes espanyols que van morir i van sofrir el cautiveri dels camps de concentració nazis.

Arrel del peregrinatge al camp de Ravensbrück per a commemorar el 60º. Aniversari de la lliberació (foto 1), es va constituir l' “Amical de Ravensbrück”, amb l' objectiu de donar continuitat a la gran tasca realitzada per la Neus. L' Amical de Ravensbrück assumeix el compromís de transmetre al nostre poble i a les futures generacions.

Van haver de transcorrer 10 anys fins que les dones, homes i criatures que van morir i van patir a Ravensbrück van tenir un reconeixement oficial del seu pais encarnat en la figura de la Neus Català, única supervivent d'aquest camp.

Veure discurs de la Neus Català a la presentació oficial de l'Amical de Ravensbrück.

 

Propera Activitat

14 de juny de 2011

Homenatge a les dones deportades a Ravensbrück

L'Amical Ravensbruck organitza aquest homenatge a les deportades al camp de concentració de Ravensbrück, amb motiu del 20è aniversari de la mort de la Montserrat Roig que, amb Els catalans als camps nazi va mostrar al món que l'holocaust va afectar directament a moltes dones espanyoles.

Lloc: Plaça del Rei de Barcelona
Hora: 19.00

Veure cartell
Descarregar invitació

 

Conveni amb l'Ajuntament de Barcelona

Dimecres, 20 de maig de 2009, a les 18.00h, al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i dins del marc del plenari del Consell de Dones de Barcelona, la regidora de Dones i Juventud, Elsa Blasco, y el regidor de Drets Civils, Joaquim Mestre, van homenatjar les dones catalanes deportades al camp de concentració nazi de Ravensbrück. Dins del context de l'homenatge es va donar a coneixer la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ayuntamiento de Barcelona i l'entitat Amical de Ravensbrück. La finalitat de l'acord persegueix treballar conjuntament i innovar en la regeneració social de la memòria històrica. Amb aquest projecte conjunt es vol donar resposta a un nou repte: vincular les joves i futures generacions amb la memòria de totes les dones que van lluitar i van resistir per el nostre present.